Creëer een fijne werkplek aan huis

Leestijd: 4 minuten

Na mijn HBO studie kreeg ik een ‘gewone’ kantoorbaan. Van 9 tot half 6 (oké zo stipt was het wellicht niet), zat ik op kantoor en regelde mijn werkgever mijn werkplek. Omdat ik in 2017 besloot mijn baan op te zeggen, (dat lees je hier) viel ook de regelmatigheid weg. Iets waar ik niet bij stilstond, en al gauw liep ik in de eerste valkuil: ik was veel te veel aan het werk. Mijn laptop lag in de woonkamer, en dus werd Netflix al snel gecombineerd met mails beantwoorden en mijn website bouwen. Zo zat ik rustig 12 uur per dag naar een scherm te staren: niet heel gezond en gezellig. Tijd voor verandering!

Een nieuwe werkplek

Daar moest een oplossing voor komen. We wonen slechts met zijn tweetjes in onze ruime eengezinswoning, dus plek zat, maar de ruimte die als ‘werkkamer’ werd bestempeld vond ik niet fijn om te werken. Het is er heel licht door de ligging op het zuiden, maar met het zonnetje op het raam wordt het er bloedjeheet. Daarnaast is het raam 1,80 x 2 m groot, en kan ik de wijk in kijken. Nu heb ik de concentratie van een goudvis en zodoende word ik afgeleid door alles wat er buiten gaande is. De situatie was dus verre van ideaal, en dus besloot ik de boel (weer eens..) onder handen te nemen, tijd voor een nieuwe werkplek!

Allereerst werd het kleine, zwarte bureau ingeruild voor een groot exemplaar van IKEA. Heel simpel: 2 schragen en een mega lang blad, meer niet! Daarboven bevestigden we een lange plank voor kantoorartikelen, lees: accessoires. Een nieuwe bureaustoel van HAY, de AAC10, witte items en een likje verf over een oud kastje maakten het geheel af.

Raamdecoratie

Als raamdecoratie kozen we voor vouwgordijnen van Inside Blinds in de stof Aurelia. Ik zag Inside regelmatig voorbij komen op Instagram, en ik werd al gauw nieuwsgierig of het ook iets voor ons zou zijn. Na leuk contact koos ik voor een lichtdoorlatende stof met precies de kwaliteiten die we zochten voor deze werkplek. Er hing namelijk een wit rolgordijn, maar omdat we middenin een weiland wonen waar nog steeds gebouwd wordt, zag deze zwart van het vuil dat wanneer het raam open staat, naar binnen waait. Om die reden kozen we voor een grijze, warme tint, die ook nog eens wasbaar is. Zo blijft het er fris uit zien!

Daarnaast is de kleur heel fijn om de zon mee te weren. Het licht wordt mooi gefilterd en in de avond kun je enkel een schaduw opmerken vanachter het gordijn. Omdat de werkkamer ook een logeerbed bevat, is de stof ook donker genoeg om het felle zonlicht te blokkeren waardoor onze logees niet wakker worden. Kortom: we zijn er ontzettend blij mee. Ik was ook erg verrast over de kwaliteit. Het bevestigen is heel eenvoudig, en een speciale flap aan de achterzijde voorkomt dat de stof in de vouwen verkleurt. Wel zo fijn bij een raam op het zuiden. Daarnaast is de stof mooi strak door de hoogwaardige afwerking. Wie bij vouwgordijnen aan een landelijke sfeer denkt: dat is echt verleden tijd.

Structuur

Sind kort werk ik dan ook met veel plezier in mijn nieuwe werkkamer. De fijne slaapbank van Karup is een gezellig zitje voor een kop koffie of thee, en familie en vrienden komen geregeld bij me op de koffie, haha. Daarnaast heb ik er veel meer structuur door gekregen. ‘S avonds zit ik niet tot bizarre tijden te werken, en ik krijg veel meer gedaan op een dag dan voorheen. Dat zo’n kleine aanpassing zo’n groot verschil kon maken had ik echt niet gedacht!

Hebben jullie een werkkamer in huis? En zo ja, werk je er echt wel eens? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Muk

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Inside Blinds