Japans comfort meets Deens design met Karup

Zoals jullie misschien wel hebben gezien hebben we een nieuw design item in huis. Vorige week arriveerde namelijk onze slaapbank! Nu vond ik een slaapbank altijd iets sufs hebben, en niet echt stijlvol. Bij het Deense Karup kwam ik de Shin Sano tegen, een slaapbank die Japanse stijl met Deens design combineert, en daar houd ik van! Ons huis is een mix van Scandinavische items met wereldse invloeden. Deze slaapbank past precies in die stijl, en uitgevoerd in tientallen kleuren zat er ook een fijne basic tint tussen die in ons kleurenpallet past.

Kleurkeuze

Ik vond het best spannend om een keuze te maken, er zijn zoveel gave keuzes! Uiteindelijk kozen we voor een zwart frame met een licht matras in een lichtgrijze/taupe kleur. Een beetje de kleur die onze bank ook heeft, dat sluit mooi aan. Sowieso houd ik van natuurlijke tinten, ik maak keuzes altijd onbewust, meer zo van, vind ik het mooi? Ja? Oké nou doen dan. Nu ons huis steeds meer vorm krijgt blijk ik altijd te kiezen voor donker hout in een wengé kleur in combinatie met een lichtgrijze tint. Onze bank, eettafel, eetkamerstoelen, gordijnen, allemaal in diezelfde categorie. Haha, ik ben gelukkig wel consistent!

Logeerbed

Wanneer de slaapbank arriveerde werd ik blij verrast, wat een mooie, verfijnde kwaliteit! De montage was eenvoudig, en eigenlijk is het matras de basis voor de ‘bank’. Het fijne materiaal is buigzaam, maar zeer stevig, heel bijzonder dat het deze beider eigenschappen heeft. Door simpelweg het matras uit te vouwen, ontstaat een tweepersoonsbed van 140×200 cm, een prima logeerbed dus! De rugkussens kunnen worden gebruikt als hoofdkussen, ook deze zijn lekker stevig. Maar bovenal voelt de bank niet als slaapbank, maar als lounge item. Een fijn hoekje om te chillen, met een boek of gewoon lekker voor de televisie.


Toch had ik vooraf al besloten dat ik hem graag op mijn werkkamer wilde hebben, zo kan ik hier af en toe zitten als ik even pauze houd. Daarnaast doet deze kamer dienst als logeerkamer wanneer dat zo uitkomt. Voorheen legde ik hier een zwaar en log matras neer die ik van zolder haalde, deze kan nu ein-de-lijk de deur uit!

Wat vinden jullie van dit unieke item? Zou jij zoiets kiezen voor in huis?

Tot snel! Liefs, Muk @muk.vl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Karup. Op mijn blog wordt altijd een eerlijk oordeel geveld over het beschreven product.