Kerst: “It’s the most wonderful time of the year”

Voor mijn gevoel is deze maand voorbij gevlogen. Het ene moment zijn we een kerstboom aan het uitzoeken, het andere valt hij al uit omdat ‘ie zo lang staat. December is altijd zo’n gekke maand, alsof alles nog even onder de loep wordt genomen van het afgelopen jaar. Als je erover nadenkt best gek, hoezo verandert er iets op 1 januari? Het is gewoon een nieuwe dag, alleen een andere datum. Hier in huis dan ook geen goede voornemens. Ook mede omdat ik ze nooit nastreef. Als ik iets wil dan doe ik het gelijk. Als ik dat goede voornemen al uitstel tot 1 januari weet ik dat ik op 2 januari dat goede voornemen al de deur kan wijzen. Niets voor mij dus.

Kerst is trouwens wel echt iets voor mij. Het liefst met een pak sneeuw en gezelligheid, versiering en lampjes. Ergens is bij mij genetisch bepaald dat ik het liefst overal lampjes ophang, neerleg, overheen span, omheen draai, noem het op. Het is hier net een lampjesbordeel, haha! Volgens mezelf heb ik me dit jaar ingehouden, volgens anderen had het ietsjes minder gemogen. Enfin, geen donkere dagen dus in dit lichtjeshuis!

Over licht gesproken, ben ik de enige die heeft afgeteld tot 21 december en stiekem viert dat vanaf vandaag de dagen weer langer worden? Ik ben toch echt niet gemaakt voor dit soort korte dagen hoor, op de een of andere manier voelt het alsof om 4 uur je dag al om is, en je vervolgens voor je gevoel “‘s nachts” nog van alles moet doen. Ondanks dat ik het reuze gezellig vindt om binnen met warme choco op de bank voor de haard te zitten, kan ik er maar niet aan wennen. Het is ook niet echt winters weer natuurlijk, misschien werkt dat ook een beetje tegen.

In huis heb ik me kwa kerstversiering heel erg ingehouden. Geen overdadige decoratie, op een mega grote boom na. Lekker alles wit, en geen tierelantijntjes in huis. Normaliter ben ik er wel gek op trouwens. Vroeger bij mijn ouders hadden we een skibaan onder de boom met zo’n leuk kerst dorpje eromheen, ik hou er van. Langzamerhand veranderd ons huis van een strakke witte box naar meer gezelligheid, wat mij betreft helemaal prima. In januari komt er een nieuw kleurtje op de muur, en wie weet, nabij december volgend jaar, zitten we er weer heel anders bij. Wellicht zelfs met uitgebreid kerstdorp, en als het even kan… nog meer lichtjes.

Happy holidays!

Liefs,

Muk