Make-over: een lichte woonkamer met gebruik van de kleur zwart!

De titel is verwarrend. Zwart en licht gaan doorgaans helemaal niet zo goed samen. En dat was ook precies de reden om niet voor zwart te kiezen. Simpelweg te spannend. Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik van lichte, frisse interieurs houd. Maar ik houd ook wel van een uitdaging!

Nieuwe bank

Eigenlijk was ik al maanden niet tevreden met onze woonkamer. De muurkleur die we eerder toepasten, kwam niet goed uit met onze meubels, een doorn in het oog. Afgelopen winter kwamen dan ook de veranderkriebels. Ik miste een beetje het ‘thuis’ gevoel. We besloten toen om de boel om te gooien. Te beginnen met de bank! Tijd om onze ‘tijdelijke’ Ikea Nockeby te vervangen voor een design stuk. Of nouja, ik wilde graag een Flexform Groundpiece. €15.000,- voor een bank. Daar kan ik veel andere leuke dingen van doen. Tot ik bij Meubls in Alkmaar tegen model Chris aanliep dat erop geïnspireerd is!

De banken zijn op maat gemaakt en we besloten deze te bestellen. 3.60m breed, zonder armleuningen, in een kleur die vloekte met alle wanden in ons huis. Maanden heb ik er buikpijn van gehad. Gelukkig viel het helemaal mee! Maar dat de wanden geschilderd moesten worden, was zeker, kijk maar:

Met een meetlint is je woonkamer opmeten een flinke uitdaging.

Bosch Zamo

En zo ging ik aan de slag met de Bosch Zamo die ik eerder al kreeg om uit te testen. Om te berekenen hoeveel m2 aan verf ik nodig zou hebben, wilde ik alle muren opmeten, minus de ramen. Met een meetlint is je woonkamer opmeten een flinke uitdaging. Fijn dus dat de Zamo met een laser werkt. Geen gehannes! Je plaatst het apparaat tegen de wand en richt simpelweg de laser tegen de muur ertegenover ‘klik’. Daarna plaats je hem tegen de vloer en richt je de laser op het plafond, ‘klik’. Op dat moment staan er 2 maten in beeld. Een dubbele klik en hij rekent automatisch het aantal m2’s uit! Ideaal. Een rondje door de woonkamer, even opschrijven van welke kleur ik de aantallen m2 nodig heb, en klaar voor een ritje naar de winkel.

Schilderen met LAB Eco Paint van Vestingh Paint and Craft

Die winkel werd uiteraard Vestingh Paint and Craft in Bussum. Mijn all-time favorite verfwinkel met het leukste team. Eerder schilderde we in 2 lagen onze donkerblauwe wanden en plafond al wit met hun Full White verf, daar was ik dus meer dan tevreden over. Ik had al een paar stalen thuis en koos voor de wand achter de bank voor “Night Sky” uit de LAB Eco serie van Vestingh. Een zwart/antraciet kleur met een mooi diep pigment, zonder hard op je af te komen. Voor de reeds witte (RAL9010…) wanden in huis koos ik voor Full White. De meest witte tint uit hun assortiment, en die me reeds zo goed beviel. Zelfs mijn zéér kritische schilder: m’n lieve mama, is er tevreden over. Dat zegt een hoop ;).

Zelfs mijn zéér kritische schilder: m’n lieve mama, is er tevreden over. Dat zegt een hoop!

Ik had het geluk dat Nick zich bereid vond de muur in een middagje van een grijze kalkverf naar prachtig mat Night Sky om te toveren, en zie hier het resultaat!

Ben heel nieuwsgierig wat jullie er van vinden, ik hoop net zo mooi als wij het vinden!

Liefs,

Muk

*Disclaimer: Kalkverf laat zich niet gemakkelijk overschilderen. Ook wij hebben flink staan vloeken. De verf hecht zich sneller aan schilderstape dan aan kalkverf. Dus bij het verwijderen van de tape, kwam de verf vrolijk van de muur af. Gelukkig wisten vriendjes Jan en Jellina Detmar wat we konden doen en is alles goed gekomen. Er zit een beton ciré motief in de wand dus het valt niet eens op!*