Makeover van de badkamer deel I

Vandaag neem ik jullie mee naar onze badkamer. Een ruimte die ik niet vaak laat zien, omdat ik er nooit heel blij van werd. Tijdens de bouw van ons huis hebben we er weinig meerwerk laten verrichten, en dus was de badkamer standaard, en eerlijk gezegd, ook vaak een rommeltje. Een make-over van de badkamer was daarom hard nodig, en dus gingen we aan de slag!

Mat zwarte details

De basis van de badkamer was al vrij rustig. Tegels in een antraciet kleur die door zijn gelegd op de muur van de douche, en mat witte tegels op de rest van de muren. Eerder kozen we al voor een donker en strak meubel van IKEA. Daarboven hangt een op maat gemaakte spiegel die precies tussen het badmeubel en het plafond past. Hierdoor wordt de hoogte van de ruimte benadrukt. Al eerder bedachten we dat mat zwarte details ons mooi leken. En dus ging ik op zoek naar mat zwarte producten, van de douche tot de wandhaken, alles werd mat zwart.

Als snel vond ik inspiratieplatform Bewonen, waar BadkamerXXL.nl, RadiatorXXL.nl & TuinXXL.nl onder vallen. Bij BadkamerXXL.nl vond ik een mat zwarte doucheset die precies paste bij wat ik in gedachte had. Een grote regendouche, stijlvol en modern ontwerp, en de juiste kleur. Heel even twijfelde ik nog of ik niet voor wit zou gaan, als contrast op de antraciete muur, maar toch koos ik voor zwart. De wastafelkraan was ook nog van chroom, en dus zocht ik een bijpassende kraan in dezelfde matzwarte kleur. Ook deze vond ik bij BadkamerXXL.nl, de stoere Cobber kraan van Hotbath in mat zwart, die hoog genoeg is om je handen te kunnen wassen zonder waterballet als gevolg. Binnen één dag hadden we de producten in huis, netjes per koerier en vooraf de tijden per mail, zo fijn! Je moet wel een beetje handig zijn om zelf de douche te monteren. De mat zwarte coating is kwetsbaar, dus gebruik de juiste materialen om hem te bevestigen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat hij heerlijk doucht, het voelt thuis nu net als in een hotel!

Zwarte kranen

De inloopdouche hadden we al, maar met de zwarte douche stond plots het chromen mandje voor de shampoo en douchegel niet netjes meer. Je kent het wel, zo’n rommeltje aan de muur of douchewand, waarvan je je voorneemt het netjes te houden, maar waar je binnen de kortste keren in de haast je shampoo in teruggooit en je verder aan irriteert. In mijn geval was dat in ieder geval wel zo, en dus trok ik het van de muur. Het doet nu dienst als rekje aan de binnenzijde van het keukenkastje onder de gootsteen. Super handig voor je sponsjes en wasmiddel (tip van flip). Er moest dus vervanging komen voor het rommelige rekje, en je raadt het al, ook daarvoor wilde ik een mat zwart exemplaar.

Opbouw nis

Een eerdere droom was in plaats van een douchewand, een muurtje met inbouw nis. Maar aangezien het raam in de badkamer het formaat van een postzegel heeft en het erg donker zou worden, werd dat plan al snel overboord gegooid. Tijdens mijn ‘mat zwarte zoektocht’ stuitte ik op een opbouw nis, en voor ik het wist zat ook deze in mijn winkelmandje. De nis is van Looox en is verkrijgbaar in verschillende maten. Ik koos voor de nis in de maat 30×30 in de kleur antraciet, en bestelde de montageset voor het monteren van de box op een bestaande muur erbij. Het monteren lukte zelf (yes, trots) en was dus vrij eenvoudig. De randjes zijn netjes met transparante kit afgewerkt waardoor hij waterdicht is. Daarnaast kon het boren van de gaten op de voeg zodat we de tegels niet hoefden te beschadigen, echt ideaal!

Nadat alles was gemonteerd en bevestigd kon het stylen van de badkamer beginnen. De bestaande muurhaken schilderde ik zwart en ik kocht mat zwarte hangers voor de handdoeken bij Kwantum. Een plankje boven de haken zorgt voor meer opbergruimte voor kleine producten zoals luchtjes en washandjes. Alle rommelige items ruilde ik in voor de mooie producten van Meraki via Soak Store. Echt fijn hoe essentiële producten zoals shampoo en bodylotion nu mooi in het geheel passen en niet af doen aan de styling. Mensen die mij kennen weten dat ik niet van rommelige ruimtes houdt, en dat is nu echt verleden tijd.

Urban Jungle

Dan vraag je je nu misschien af, en al dat groen dan? Hoe heb je dat gedaan, waar komt het vandaan en wat is het? Dat ga ik je allemaal vertellen, maar dat lees je hier in deel 2!

Winactie

Daarnaast kun je meedoen aan de winactie in samenwerking met Bewonen, zodat je zelf ook je badkamer een makeover kunt geven! We geven namelijk €75,- shoptegoed weg die je in kunt ruilen tegen een product naar keuze in één van de webshops.

Wat moet je daar voor doen?

  1. Volg @bewonen & @muk.vl op Instagram

  2. Tag 3 vrienden onder de giveaway post van 20 november

  3. Deel voor extra win kans de foto en tag ons in de foto (zorg dat je account openbaar is)

De winnaar wordt op 26 november bekend gemaakt.

Succes!

Liefs,

Muk

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bewonen, Soak Store en Carolijn Slottje. Op mijn blog wordt altijd een eerlijk oordeel geveld over het beschreven product.